Pumpeanlegg

Slik pumper vi OPP vannet

Etter boringen må vannet pumpes opp fra brønnen.

Vi installerer våre pumpeanlegg, som er designet for å kunne hente vannet fra brønnen og transportere det til stedet der det skal brukes. Vi kan tilby flere ulike pumpesystemer avhengig av ditt behov. Fra 3-fas, standard 1-fas, 1-fas konstanttrykk eller håndpumpe. 

Våre pumpeanlegg kan også tilpasses ditt eksisterende system, slik at vannet kan pumpes til en magasinbeholder eller annet oppsamlingspunkt. Vi kan også tilpasse filtre for å forbedre vannkvaliteten i tilfeller hvor brønnen har tilsig av vann med smak eller farge. 

Mer informasjon om våre ulike pumper kan du lese nedenfor, eller du kan ta kontakt med oss for å finne den beste løsningen for ditt behov.

Psst …

Vi kan også hjelpe dere med utskifting av en gammel pumpe.

Vi har flere ulike pumper

  • 3-fas pumpe: Driftssikre og gode pumper utstyrt med Franklin-motor. Her bruker vi for det meste  Albatros fra Norsk Pumpeservice eller Grundfos SP pumpe.
  • 1-fas pumper: Brukes med vanlig trykktank, fra 60 liter og oppover, eller som et konstanttrykkanlegg. Med disse pumpene bruker vi som oftest SQE-pumper fra Grundfos. Denne pumpen brukes også ofte til hytter med kun aggregat, pass på at du da har inverter-aggregat.
  • Konstanttrykk: Pumpeanlegg med 8-liters veggmontert tank, der pumpen er frekvensstyrt (styrt etter behov), og starter når du åpner en kran. Leveres kun som 1-fas, og det brukes samme SQE-grundfospumpe.
  • Håndpumpe: Pumpe som brukes der det ikke er strøm eller der man vil ha en mulighet til å hente ut vann uten strøm. Her bruker vi Leijon håndpumpe. Denne kan også monteres sammen med elektrisk pumpe.

Trenger du nytt pumpeanlegg?

Vi leverer og installerer flere typer pumpeanlegg.

Foruten standardanlegg kan det være steder der det trengs kun en kran på veggen, eller steder uten strøm som trenger en håndpumpe, eller pumpe tilpasset ett strømaggregat. Pumpeanleggene våre tilpasses bruk og plassering.

Vi hjelper deg å forbedre vannkvaliteten

I enkelte tilfeller har brønnen tilsig av vann som gir smak eller farge på vannet.

Det kan være jern, mangan, kalk, småstein eller andre ting som gjør at vannet ikke er optimalt. Her finnes det filtre som kan brukes til å filtrere bort dette. Vi hjelper deg gjerne med å skaffe enkle filtre for å forbedre dette problemet.

Bestill pumpeanlegg hos Brustugun Brønnboring

Vi hjelper deg med utskifting av en gammel pumpe, og installasjon av helt nye pumper, tilpasset etter deres behov. Kontakt oss for en hyggelig prat.