Pumpeanlegg/filter

 

Pumpemontering

Når hullet er boret trengs det pumpe for å få opp vannet. Det brukes oftest senkepumpe ned i hullet med kabel og slanger opp fra pumpa, som tilkobles trykktank, som oftest står i en kjeller. Har du et magasin du ønsker å bruke er dette ikke noen problem, vannet pumpes opp i magasinet, med de eksisterende rørene, styrt med en nivåvippe eller tidsstyring.

Har dere ett eldre hull, der pumpen trenger å skiftes, så ta kontakt, vi tar jobben. Vi har alltid ett utvalg av pumper på lager.

 

For 3-fas pumper bruker vi Albatros fra Norsk pumpeservice, driftsikre og gode pumper med Franklin motor.

 

For 1-fas pumper, bruker vi nå stort sett Grundfos sin SQE pumpe, denne kan brukes enten med vanlig trykktank, fra 60 liter og oppover, eller som ett konstanttrykkanlegg.

 

Konstanttrykk: Pumpeanlegg med 8 liters veggmontert tank, der pumpen er frekvensstyrt (styrt etter behov), og starter når du åpner en krane.

  

Hytteanlegg

Foruten standard anlegg kan det være steder det trengs kun en kran på veggen, eller steder uten strøm som trenger en handpumpe, eller pumpe tilpasset ett strømaggregat. Pumpeanleggene tilpasse bruk og plassering.

Filtrering

I enkelte tilfeller har brønnen tilsig av vann som gir smak eller farge på vannet. Her finnes det filter som kan brukes til å filtrere bort dette. Det kan være jern, mangan, kalk, småstein eller andre ting som gjør at vannet ikke er optimalt. Enkle filter kan vi skaffe, men er det snakk og jern og kalk så ta kontakt med en spesialist som kan slike filter.