Brustugun Brønnboring AS

Vi er et borefirma med 50 år i bransjen, som borer etter vann i grus og fjell

 

Oppdrag utføres fra Lillehammer til Oppdal, fra Folldal til Molde og til Sognefjorden i sør. Hovedkontoret ligger i Skjåk med eget verksted, og vi har eget kontor i Stryn, tidvis bemannet.

 

Vi var tidligere tilknyttet NBF, Norsk brønnborerforening. Denne foreningen er nå nedlagt, og de fleste borefirma tilknyttet denne foreningen, inkludert oss, er fra 1.1.2015 medlem av MEF, avdeling Brønn- og annen spesialboring. (www.mef.no)

 

Vår historie

fra 1961 til idag

 

 

Brustugun Brønnboring As er ett firma med 7 ansatte, og 2 boresett i daglig drift. 

 

Johannes Brustugun

Brustugun Brønnboring's historie starter ca 1961, da fikk Johannes Brustugun jobb hos en brønnborer som var i Skjåk på boring. Etter å ha jobbet hos han ei tid fant Brustugun ut at han egentlig kunne jobbe for seg selv, når han likevel gjorde hele jobben. Slik vart det til at han kjøpte seg en borerigg og startet for seg selv i 1964.

Rigger

Gjennom årene var flere rigger innom Brustugun, flere støt-rigger, og flere luftrigger, før vi i 1984 kjøpte vår første hel-hydrauliske borerigg, en NEMEK 300H, hjulrigg. Av luftriggene hadde vi blant annet en Atlas luftrigg, som vi fortsatt har, om ikke i drift. En gammel støt-rigg er restaurer av gamle Brustugun, men for tiden ikke prøvekjørt.

      

Nemek, Altlas Copco og Scania

I dag kjører vi med en Nemek 407 TS, og en Nemek 510 TS, en Atlas Copco XRYS 577, en Altlas Copco XRVS 476 og en gammel 385. I tillegg kjører vi en MAN 6x4, Scania 113 6x6 og en MAN TGS 35.480 8x4-4 med krok-lift.

Nyere tid

I 1977 vart Torstein Sperstad ansatt, en av dagens eiere, han sluttet i 2018. I 2001 ble Brustugun Brønnboring omdannet til aksjeselskap og Jon Terje Brustugun tok over som daglig leder.

Lokaler

Vi holder til i lokaler bygd for firmaet i ca 1980. Her har vi mulighet til å komme inn med noe av utstyret vårt, i tillegg til kontor.

Nytt lager, garasje og kontor er under oppføring pr. 2018.