Brustugun Brønnboring AS

Vi er et borefirma med 50 år i bransjen, som borer etter vann i grus og fjell

 

Oppdrag utføres fra Lillehammer til Oppdal, fra Folldal til Molde og til Sognefjorden i sør. Hovedkontoret ligger i Skjåk med eget verksted, og vi har eget kontor i Stryn, tidvis bemannet.

 

Vi var tidligere tilknyttet NBF, Norsk brønnborerforening. Denne foreningen er nå nedlagt, og de fleste borefirma tilknyttet denne foreningen, inkludert oss, er fra 1.1.2015 medlem av MEF, avdeling Brønn- og annen spesialboring. (www.mef.no)

 

Vår historie

fra 1961 til idag

 

 

Brustugun Brønnboring As er ett firma med 6 ansatte, og 2 boresett i daglig drift. 

 

Johannes Brustugun

Brustugun Brønnboring's historie starter ca 1961, da fikk Johannes Brustugun jobb hos en brønnborer som var i Skjåk på boring. Etter å ha jobbet hos han ei tid fant Brustugun ut at han egentlig kunne jobbe for seg selv, når han likevel gjorde hele jobben. Slik vart det til at han kjøpte seg en borerigg og startet for seg selv i 1964.

 

Den første tiden var det jobb i lokalområdet. Uten egen lastebil måtte han ha hjelp til flytting av utstyret. Etterhvert så skaffet han seg en Volvo V8 lastebil, og utvidet området som han jobbet med. Etterhvert ble det både Trøndelag og Østerdalen.
Da helårstunnelen åpnet mellom Skjåk og Stryn, ble det naturlig å starte med å bore etter vatn på Vestlandet i 1979. Kun få hull den første tiden, men ble etterhvert et viktig marked for Brustugun Brønnboring.
 

Rigger

Gjennom årene var flere rigger innom Brustugun, flere støt-rigger, og flere luftrigger, før vi i 1984 kjøpte vår første hel-hydrauliske borerigg, en NEMEK 300H, hjulrigg. Av luftriggene hadde vi blant annet en Atlas luftrigg, som vi fortsatt har, om ikke i drift. En gammel støt-rigg er restaurert av gamle Brustugun, men for tiden ikke prøvekjørt.

      

Utstyr

I dag kjører vi to borerigger, en Nemek 407 TS, og en Nemek 510 TS.

Av kompressorer har vi en Atlas Copco XRYS 577, en Altlas Copco XRVS 476 og en gammel Atlas Copco 385 til småblåsing.

Av lastebiler har vi pr. i dag en MAN 4x4+2, Scania 113 6x6 og en 2019 Scania G500 8x4-4 med krok-lift.

Nyere tid

I 1977 vart Torstein Sperstad ansatt, han ble deleier da Brustugun Brønnboring ble omdannet til aksjeselskap i 2001. Han var eier fram til og med 2018, da han valgte å slutte med brønnboring. Tom Andre Melby gikk da inn som deleier. 

Lokaler

Vi holder til i lokaler bygd for firmaet i ca 1980. i 2018-2019 ble det bygd på 336 m2 lager/garasje med tekniske rom, slik at vi i dag disponerer 536 m2 under tak. Her har vi mulighet til å komme inn med noe av utstyret vårt, i tillegg til kontor.