Pæling/fundamentering: Nytt losjibygg på Juvasshytta, ved Galdhøpiggen i Lom kommune.

Vår 2010: Juvasshytta, ved Per Vole, skulle ha nytt losjibygg. 

 

Vi fikk jobben med å sette ned pæler ned i permafrosten, slik at bygget skulle stå stødig i lang tid framover. Vi har hatt mange prosjekter for Per Vole, både på Juvasshytta, på Galdhøpiggen Sommerskisenter og andre prosjekter.

Ram Arkitektur har tegnet, og beregnet antall pæler til 32 stk, 4 x 8 stk. Det ble bestemt, etter erfaring, at 12- 14 meter ned var den ideelle dybden her. Vi har tidligere prøvd med mindre, men det kan bli for lite i lengden. Grunnen endrer seg over tid. Det skulle greie seg med 168,3 x 4,5 mm rør, disse skulle ikke fylles med annet enn sand, rørene skulle fryse fast i permafrosten.

 

Med over 400 meter med stål som skulle ned i grunnen, i meget steinete område, så tok dette tid.

Vårt prosjekt varte ca 3 uker, fra 24.mai til 13. juni 2010, med frist til den 14.juni, så var det i siste liten. Vi brukte til tider to rigger, men på 407-riggen knekte vi bom-sylindere. Det er hard slitasje på riggen ved boring i slik grunn. Riggen ble stående noen dager å vente på deler, men vi fikk reparert den og den ble satt i produksjon igjen til siste uka i prosjektet.

Uka etter at vi var ferdige med pælingen, så var vegger og tak på plass.

 

 

 

Pæling på Juvashytta, spisesal og klatrevegg

Våren 2013, Juvashytta skal ha ny spisesal og klatrevegg

 

I løpet av 2013 skulle Juvashytta bygge ny spisesal og klatrevegg. 

Vi fikk jobben med å sette 398 meter med stål fordelt på 25 pæler, ned i permafrosten. Med dybde på 12 til 18 meter for klatrevegg, og 16 til 24 meter for spisesal skulle dette stå stabilt i lang tid.